Kantarelltoast med Borgens kantareller
- 3 burkar Kantareller
- 4 skivor surdegsbröd
- 3 msk smör
- 2 dl grädde
- 1 gul lök
- 2,5 dl riven Västerbottenost
- Salt och vitpeppar
- Färsk persilja
Sätt ugnen på 225 grader.
Torrstek Borgens Kantareller i en stekpanna på låg värme ett par minuter. Tillsätt sedan smör och öka till medelhög temperatur. Låt kantarellerna fräsa tills de fått färg.
Skiva och tillsätt löken. Låt den fräsa tillsammans med kantarellerna till den blivit mjuk.
Tillsätt grädde, salt och peppar.
Låt stuvningen puttra tills den tjocknat och fått en krämig konsistens.
Skiva brödet lägg på en ugnsplåt.
Fördela kantarellstuvningen ovanpå brödet och toppa sedan med riven Västerbottenost.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills osten och brödet fått en gyllenbrun färg.
Toppa kantarelltoasten med en kvist persilja och servera!