Om Borgens
Borgens verksamhet består i huvudsak av produktion av svampkonserver och färska soppor.
Svampen är både svensk och importerad och vi jobbar både med vilda och odlade svampsorter. Svampen tvättas och rensas för hand innan den hamnar i burken och vidare steriliseras i en autoklav för att bli helkonserv.
De färska sopporna lagas till i en separat del av fabriken. De packas i portionsförpackning med så kallad skyddande atmosfär för att utöka hållbarheten.
Vi hjälper även andra livsmedelsföretag med förädling och produktion.
Våra kunder finns inom industri, storkök och dagligvaruhandel.
Borgens Konserver AB är ett familjeföretag med 10 anställda.
Borgens Konserver AB startades 1941 av Rickard Kågö. Produktionen började i liten skala med svamp, som inköptes på Öland och i sydöstra Sverige. Med tiden konserverade Borgens även kött, fisk, grönsaker och frukter.
Sedan början av 70-talet har företaget specialiserat sig på svamp i olika former. Råvaran är både svensk och importerad. År 2001 började Borgens även producera färska kylda soppor i portionsförpackning.