Pizza Bianco med Borgens Champinjoncrème

Pizzadeg för 2-3 medelstora pizzor

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Topping

  • 1 burk Borgens Champinjoncrème
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 2 dl riven cheddarost
  • 250 g skivade champinjoner (används konserverade räcker halva mängden.
  • Salt (gärna havssalt) och peppar
  • Ruccola

Förbered pizzadegen genom att smula ner jästen i ljummet vatten i en bunke. Rör runt tills den löst sig. Tillsätt salt samt halva mängden vetemjöl. Knåda degen och tillsätt stötvis resten av mjölet. När degen är färdigarbetad ska den släppa från kanterna men fortfarande vara lätt klibbig. Täck över bunken med en handduk och låt jäsa i ca 45 minuter.

Sätt under tiden ungen på 250 grader.

Dela upp den färdigjästa degen i 2-3 bitar (eller önskad storlek). Strö lite vetemjöl på ett bakplåtspapper och knåda ut degen till en pizzabotten.

Blanda riven mozzarella och cheddarost och fördela önskad mängd över pizzabottnen.

Klicka sedan ut önskad mängd Borgens Champinjoncrème samt skivade champinjoner.

Strö över salt och peppar.

För över pizzan tillsammans med bakplåtspappret till en bakplåt. Grädda sedan pizzan i mitten av ungen i 5-10 minuter eller tills osten smält och degen fått en gyllenbrun färg.

Toppa med ruccola och servera rykande varm!

← Visa fler recept