Svamprisotto med Borgens Champinjoncrème

  • 1 burk Borgens Champinjoncrème
  • 3 dl Carnaroli- eller Arborioris
  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 st klyftor vitlök
  • 3 dl matlagningsvin
  • 1 l vatten
  • 250 g skivade champinjoner (används konserverade räcker halva mängden).
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 msk Olja
  • Lingon
  • Salt och peppar

Finhacka schalottenlökarna och vitlöksklyftorna. Fräs detta i hälften av matoljan i en upphettad kastrull eller traktörpanna med lock.

Tillsätt riset och låt detta fräsa någon minut under omrörning.

Tillsätt 2-3dl kokande vatten, matlagningsvinet samt 1 brk Borgens Champinjoncrème. Rör om och lägg på locket. Efterhand som riset suger åt sig vätskan tillsätts mer kokande vatten. Cirka 1 dl åt gången. Rör ofta. Upprepa processen tills riset fått önskad konsistens. Det ska vara mjukt men fortfarande med ett visst tuggmotstånd.

Skiva under tiden champinjonerna och fräs dessa med resten av oljan i en upphettad stekpanna. Salta och peppra.

När riset fått önskad konsistens tillsätts champinjonerna samt den rivna parmesanosten. Rör om.

Salta och peppra efter smak och rör om.

Risotton serveras direkt.

Toppa tallrikarna med lingon.

← Visa fler recept