Köttfärsbiffar
350 g nötfärs eller blandfärs
1 burk Borgens blandsvamp
2 msk smör eller margarin
1 stor gul lök, fint hackad,
ca 80 g
1 krm torkad timjan
1 krm nymalen peppar
1 medelstor kokt potatis
0,5-0,75 tsk salt
1 ägg
Det här är verkligen ett gott sätt att få ny smak på färsbiffen.
Smaken varierar också med valet på svampsort.
Ansa och hacka svampen fint. Fräs löken och svamphacket med timjan och peppar i matfettet och låt sakta fräsa tills all vätska dunstat.
Fräs sedan lök och svamp en stund under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
Arbeta samman köttfärsen med den väl mosade potatisen och saltet. Tillsätt lök/svampfräset och ägget. Arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till 8-9 platta biffar och stek dem i matfettet på måttlig värme 3-4 minuter på varje sida.X
Kommentarer
0 Kommentarer