Svamprisotto
1 gul lök
1 burk Borgens Kantareller el. Blandsvamp
olivolja
2 vitlöksklyftor
4 dl avorioris
8 dl hönsbuljong
0,5 tsk timjan
1 dl grädde
100 g fint riven parmesan
salt, svartpeppar
Skala löken och finhacka den. Skär ev svampen i mindre bitar. Fräs lök och hälften av svampen i olja i några minuter på svag värme. Pressa i vitlöksklyftorna.
Tillsätt riset och fräs ett par minuter till. Häll i buljongen och timjan. Sjud under lock i ca 30 minuter tills riset är färdigt och vattnet kokat bort.
Rör ner grädde och riven parmesan. Krydda.
Fräs resten av svampen hastigt i smör. Fördela svampen ovanpå risotton.
TIPS!
Konserverad svamp sprätter ibland när man steker den. Undvik detta genom att steka på svag värme eller använd ett stänkskydd.
Kommentarer
0 Kommentarer